Mormors blog

21-12-2017

Ja, juleaften nærmer sig med hastige skridt og igen i år har vi valgt at stå for julen.
Men tanken om risengrødskogningen er ikke den mest opmuntrende. At stå der og røre i gryden i eeeevigheder (Sådan føles det altså) er nu engang ikke det mest ophidsende jeg kan tænke mig at bruge d. 23. december på.
Så hvad gør en klog så? Det ved jeg faktisk ikke, men jeg ved hvad jeg gjorde.
Jeg havde nemlig hørt om risengrød kogt i stegepose og dét var tilgengæld en idé som tiltalte mig, så i går skulle vi have risengrød til aftensmad og den skulle være kogt i stegepose.
Og det var faktisk så dejlig nemt, som det lød.
2 dl risengrød ned i et stegepose, et lille drys salt og 1 liter sødmælk og så lukke for skidtet.
Vand i en gryde, så den var fyldt ca. en tredjedel op, bringe vandet i kog og ned i med risposen og låget på.
Så skruede jeg godt ned - Der skal ikke meget varme til, når det bare er vand og den står under låg.
Så fik den lov til at stå der og boble for sig selv i 50 min. 
Derefter tog jeg låget af, åbnede posen og lod det stå yderligere 10 min, med åben pose, så vandet kunne fordampe. Og voilá, så var der risengrød.
NU glæder jeg mig meget mere til at lave risengrød til vores ris a la mande, d. 23. dec. som i øvrigt bliver dobbelt størrelse, så der er nok til vores risalamande.

HUSK
at risengrøden ikke skal være så fast, som når du laver en almindelig risengrød, da den sætter sig lidt natten over og bliver til en alt for kompakt risalamande, hvis man laver grøden lige så fast, som en almindelig risengrød.

Hvis jeg ikke får skrevet flere indlæg inden, så må I alle have en rigtig fantastisk jul og et godt og sikkert nytår.

23-11-2017

Ja, jeg havde jo egentlig skemalagt et blogindlæg til i dag. MEN jeg indrømmer gerne, at der ikke er noget interessant at skrive om.
I skrivende stund sidder jeg feberramt i min sofa og prøver at kravle ud fra en mandeinfluenza-ramt uge.
Så min uge kan, i korte træk, ses på billedet fra i dag.
Jeg håber at komme stærkt og feberfri igen i næste uge.

16-11-2017

Ja, jeg må jo nok erkende at det der med at huske at skrive herinde, det er jeg ikke så god til. Det kan være jeg skal prøve at skemalægge det lidt, så jeg bliver lidt bedre til det.

Det sidste årstid er der sket en masse i vores liv, hvilket nok også er årsagen til at jeg ikke har fået skrevet så meget som jeg ønsker.
For et år siden fik min far konstateret kræft. Det hele gik meget hurtigt ned ad bakke og i marts sov han ind og fik fred.
Han havde selv besluttet at han ikke ville have mere kemo til sidst. Han fik det simpelthen så dårligt af det.
Efter den episode er det lige som om man lige skal vænne sig til sit "nye" liv og så komme igang med det.
Det tror jeg vi er ved at være nu ...

D. 1. maj skal vi være bedsteforældre igen. Viktor skal have en lillesøster og det glæder vi os alle meget til.
Det var dejligt med noget at glæde sig til igen.

Og hvad sker der så ellers i mormors liv? 
Tjo.. Lige for tiden er jeg meget optaget af min Bullet Journal. 
Egentlig er det ikke noget nyt for mig at fører kalender, den er bare aldrig blevet kaldt en Bullet Journal før.
Men lige nu er det jo meget hipt og "nyt" at gøre det, som mange har gjort i mange år og jeg er en af dem, som også har ladet mig få ny inspiration fra BuJo-verdenen.

Vil du se mere omkring Bullet Journal, så kan jeg anbefale denne danske Facebook-gruppe HER og en udenlandsk, som du finder HER

Ud over Bullet Journal, så går en del af min tid med at lytte til PodCast. Det er ikke noget jeg har gjort før, men jeg hørte om denne skønne "Happy"-PodCast, som jeg bare måtte undersøge og det er jeg altså glad for. Den har så mange skønne tips og tricks om hvordan man bliver gladere (Jeg ser nu ellers normalt mig selv som et glad menneske) og hvordan man får mest muligt ud af sit liv og sin hverdag på en positiv måde.
Giv den et lyt HER. Jeg tror ikke du vil fortryde.

Og så tror jeg at jeg vil lade dette være ordene for i dag. Nu vil jeg skynde mig at hive min BuJo frem og skrive endnu et indlæg ind i den, så jeg får holdt siden her ved lige.

Hav en dejlig dag.

 

03-07-2017

Mormor her har en svaghed for hobbysager.
Det helt nye er Traveler's notebooks.
Og hvad er det så? Spørger I nok.

Det kan være lidt svært at forklare, da det er et bredt emne og folk bruger det forskelligt, men meget kort fortalt er det en bog (med notebøger), man kan skrive i, tegne i, planlægge i osv.

Prøv at tage et kig her og få en idé om hvad det bl.a. er.
Hvis du stadig er nysgerrig på området bagefter, så lav en søgning på "Traveler's Notebook" på YouTube, Google osv. Du vil finde en masse spændende ting.

Nå, men det er altså det nye jeg har kastet mig over her hjemme. Jeg har bestilt en i standart størrelse (Som er af de størrer) og en i Passport (Som hører til i den lille afdeling). Jeg skal nok vise dem når de kommer hjem.
De er bestilt her. De har simpelthen de flotteste TNs (Traveler's Notebooks).

Også på Etsy vil du kunne finde en masse shops, som forhandler TNs og alle mulige ting der kan bruges dertil.

Nu hvor jeg så endelig har fået bestilt mig nogle TNs, så skulle jeg naturligvis have et fint kit, til at dekorere bøgerne med inden i. Ellers bliver det jo bare en almindelig kedelig notesbog og den går ikke.

Det er grunden til at jeg har dette fine Planners Anonymous-skilt på bloggen i dag. Jeg er nemlig blevet fuldgyldigt medlem af Planners Anonymous 

😀

De har lavet det lækreste Seaside-kit og det måtte jeg have. Så nu er jeg medlem og får et kit hver måned. Nå ja, får og får. Køber et kit, så.
Tjek deres side ud og hvis du gør det igennem linket herunder, så får du desuden 10% på første køb og hvem vil ikke gerne have rabatter.
Se den her.

Nu sidder jeg så bare tilbage her og føler mig som et lille barn før juleaften. Jeg venter på mine TNs, som nu er på vej fra Ukraine og mit kit, som først bliver afsendt (from over there) d. 15/7.

Jeg vender tilbage når tingene er modtaget.

Till then: Hav en fabelagtig sommer...

25-06-2017

Lige et bette foto af Viktor, som er igang med at gnaske lidt af dagens jordbær-høst, fra mormor og bedstefars have :)