21-12-2017

Risengrød i stegepose

Ja, juleaften nærmer sig med hastige skridt og igen i år har vi valgt at stå for julen.
Men tanken om risengrødskogningen er ikke den mest opmuntrende. At stå der og røre i gryden i eeeevigheder (Sådan føles det altså) er nu engang ikke det mest ophidsende jeg kan tænke mig at bruge d. 23. december på.
Så hvad gør en klog så? Det ved jeg faktisk ikke, men jeg ved hvad jeg gjorde.
Jeg havde nemlig hørt om risengrød kogt i stegepose og dét var tilgengæld en idé som tiltalte mig, så i går skulle vi have risengrød til aftensmad og den skulle være kogt i stegepose.
Og det var faktisk så dejlig nemt, som det lød.
2 dl risengrød ned i et stegepose, et lille drys salt og 1 liter sødmælk og så lukke for skidtet.
Vand i en gryde, så den var fyldt ca. en tredjedel op, bringe vandet i kog og ned i med risposen og låget på.
Så skruede jeg godt ned - Der skal ikke meget varme til, når det bare er vand og den står under låg.
Så fik den lov til at stå der og boble for sig selv i 50 min. 
Derefter tog jeg låget af, åbnede posen og lod det stå yderligere 10 min, med åben pose, så vandet kunne fordampe. Og voilá, så var der risengrød.
NU glæder jeg mig meget mere til at lave risengrød til vores ris a la mande, d. 23. dec. som i øvrigt bliver dobbelt størrelse, så der er nok til vores risalamande.

HUSK
at risengrøden ikke skal være så fast, som når du laver en almindelig risengrød, da den sætter sig lidt natten over og bliver til en alt for kompakt risalamande, hvis man laver grøden lige så fast, som en almindelig risengrød.

Hvis jeg ikke får skrevet flere indlæg inden, så må I alle have en rigtig fantastisk jul og et godt og sikkert nytår.
Hjerte