18-04-2016

Mormors æble/valnødde-kage

Her til aften blev der lige bagt en kage.
Bedstefar har nemlig haft fødselsdag her i starten af april, så han skulle da lige have kage med på job.
Han havde bestilt en æble/valnødde-kage, så sådan blev det.

Det skal I naturligvis også have glæde af, så her kommer opskriften:

 

 

 

Ingredienser

6 æbler
5 spsk kanelsukker
100 gr grovhakkede valnødder
4 æg
400 gr. sukker
150 gr. smør
480 gr. hvedemel
5 tsk. bagepulver
3 dl. mælk
2 tsk. vanillesukker

Fremgangsmåde

Æblerne skrælles, skæres i tern og rystes i en frysepose med kanelsukkeret.
Læg den til side - Den skal bruges senere.
Smelt smørret og stil det til afkølking.
Æg og sukker piskes lyst og luftigt.
Hæld den smeltede smør i.
Bland mel, bagepulver og vanillesukker og hæld det i dejen, skiftesvis med mælken.
Bland æbler og de hakkede valnødder i dejen og rør det godt ud i.
Hæld dejen i en smurt bageform (33 x 22 cm) og bag den ved 180° i ca 40 min.

Server den lun med en klat creme fraishe til.

*Velbekomme*